• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

Sås

Kall falsk bearnaisesås - Recept från Hssons Skafferi

14 12 juni, 2015 Sås

Kall falsk bearnaisesås

Kall falsk bearnaisesås kanske inte ens bör kallas bearnaise, men det smakar något liknande och hissnande snabb att slänga ihop. Serveras väl kyld tillsammans med allsköns grillade läckerheter. Kall falsk bearnaisesås   Skriv ut Prep time 5 min Cook time 5 min Total tid 10 min   Portioner: 4 Ingredienser 2 dl crème fraiche 1 tsk dragon 0.5-1 msk vitvinsvinäger, efter smak 1 msk riven gul lök 1⁄2 dl hackad persilja 1⁄2 tsk salt 1 krm vitpeppar Instruktioner ...

Read More

Hjortronsås - Recept rakt ur Hssons Skafferi

0 29 april, 2014 Sås

Hjortronsås

Hjortronsås är utmärkt till laxen på påskbordet, eller när än laxen serveras. Lite sötare än vanlig romsås, men ack så god. Enkel att göra också, bland ingredienserna efter hjärtats behag. Hjortronsås   Skriv ut Prep time 5 min Cook time 5 min Total tid 10 min   Portioner: 6 Ingredienser Hjortronsylt Crème fraîche Salt Peppar Instruktioner Blanda ner hjortronsylt tillsammans med crème fraîche. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt tills servering. ...

Read More

Rödvinssky - Recept ur Hssons Skafferi

1 2 januari, 2014 Sås

Rödvinssky

En mycket enkel men skamrik rödvinssky som passar till t.ex. helstekt oxfilé. Ett perfekt recept att slänga ihop om såspaniken börja komma och en snabb lösning krävs. Rödvinssky   Skriv ut Ingredienser 1 dl rödvin 1 dl balsamvinäger ½ dl råsocker, cirka ½ dl kalvfond 50 g smör, cirka Instruktioner Koka upp rödvin, balsamvinäger, råsocker och kalvfond. Låt puttra på svag värme till skyn reducerats till hälften, dock minst 15 minuter. Ta av från plattan och ...

Read More

Bechamelsås - Recept från Hssons Skafferi

1 28 december, 2013 Sås

Bechamelsås

Bechamelsås, eller helt enkelt vitsås, är en såsernas schweiziska armékniv. Bechamelsås går att använda när man gör lasagne, till gratinering eller till lutfisk. Bechamelsås   Skriv ut Prep time 5 min Cook time 5 min Total tid 10 min   Portioner: 4 Ingredienser 2,5 msk vetemjöl 5 dl mjölk 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar Smör Instruktioner Fräs mjölet i smöret tills det är ljust brunt, och rör ner mjölken lite pö om pö. Låt bechamelsåsen koka på ...

Read More

Ingelas grillsås - Recept från Hssons Skafferi

4 2 augusti, 2013 Sås

Ingelas grillsås

Det här receptet är snabbt och smärtfritt och skapar en utomordentligt god grillsås som passar till det allra mesta från grillen. Droppa gärna i lite tabasco eller annan het sås om du vill ha lite mer sting. Står sig utan problem en vecka i kylskåpet. 5.0 from 1 reviews Ingelas grillsås   Skriv ut Prep time 5 min Cook time 5 min Total tid 10 min   Portioner: 8 dl Ingredienser 1 röd paprika 1 gul lök 2-4 vitlöksklyftor 5 msk socker 3 msk senap 1 dl ...

Read More

Nästa sida »

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (324)
  • Lax i ugn på saltbädd (234)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (153)
  • Slånbärslikör (131)
  • Marknadskonfekt (102)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2023 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi