Ingen jul är komplett utan hemkörd glögg, och många anser att GP:s dunderglögg är kronan på verket. Mycket enkel att göra, går utmärkt att variera och smakar kanon. Inte bara passar den perfekt till pepparkakor, utan GP:s dunderglögg är även en uppskattad present att ge bort om man lägger några kronor på en fin flaska.
GP:s dunderglögg
Prep time
Cook time
Total tid
Portioner: Några flaskor
Ingredienser
- 5 liter svagdricka
- 5 skivade råa potatisar
- 1 paket bakjäst, 50 g
- 1 påse nejlikor
- 1 påse kardemummakärnor
- 1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
- 1 kanelstång
- 1-2 paket russin (2 pkt, 500 g)
- 2,5 kilo socker
Instruktioner
- Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
Noteringar
Skriv en kommentar