Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

GP:s dunderglögg


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,93)
Sätt ditt betyg på receptet!

  • Total tid: 20 mins
  • Portioner: Några flaskor

Ingredienser

Gör mer
  • 5 liter svagdricka
  • 5 skivade råa potatisar
  • 1 paket bakjäst, 50 g
  • 1 påse nejlikor
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
  • 1 kanelstång
  • 12 paket russin (2 pkt, 500 g)
  • 2,5 kilo socker

Instruktioner

  1. Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.

Anteckningar

  • Förberedning: 20 mins