• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

Grytor & gratänger

Sertéspörkölt - Ungerskt recept från Hssons Skafferi

12 29 oktober, 2016 Grytor & gratänger

Sertéspörkölt

Sertéspörkölt är en underbar ungersk gryta med fläskkött. Smakrik och relativt enkel att tillägga. Den sköter sig till största delen sig själv och ska absolut avnjutas med nokedli och oborka salata, a.k.a. gurksallad. Det här receptet tycker i alla fall jag smakar bättre än det tidigare sertéspörkölt-receptet som vi tillagat. Bli dock inte chockerade över mängden vitlök, det kommer helt enkelt bara smaka gott. Sertéspörkölt   Skriv ut Prep time 15 min Cook time 75 min Total ...

Read More

Höstgryta med fläskfilé och kantareller - Recept ur Hssons Skafferi

23 25 oktober, 2016 Grytor & gratänger

Höstgryta med fläskfilé och kantareller

Höstgryta med fläskfilé och kantareller är en utmärkt rätt att bjuda på när höstmörkret kryper på och kantarellerna lockar i frysen. Höstgryta med fläskfilé och kantareller   Skriv ut Prep time 20 min Cook time 20 min Total tid 40 min   Ingredienser 600 g fläskfilé 1 purjolök 300 g kantareller 90 g babyspenat 1 pkt bacon, tärnat 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 3 msk koncentrerad kalvfond 140 g gräddädelost 2 msk timjan, finhackad Garnering Timjanskvistar Lättkokta ...

Read More

Vörösboros marhapörkölt - Recept från Hssons Skafferi

9 23 oktober, 2016 Grytor & gratänger

Vörösboros marhapörkölt

Vörösboros marhapörkölt, eller nötköttsgryta med rödvin på svenska, är en delikat ungersk maträtt som låts koka under lång tid tills köttet ramlar isär. Görs med fördel i storkok och serveras med nokedli och oborka salata. Vörösboros marhapörkölt   Skriv ut Prep time 15 min Cook time 240 min Total tid 4 timmar 15 min   Portioner: 8 Ingredienser 1 kg grytbitar av nöt 1 stor lök, finhackad 4 vitlöksklyftor, finhackade 2 msk kumminfrön, hela 2 rågade matskedar ...

Read More

Kreolskans gryta - Recept från Hssons Skafferi

10 21 september, 2016 Grytor & gratänger

Kreolskans gryta

Vem kreolskan är vet jag inte, men hennes gryta är fantastiskt god. De som är förtjusta i kryddigare korvar byter med fördel ut kabanossen mot valfri kryddkorv, och ta gärna lite mer vitlök än vad ni tror ni behöver. Kreolskans gryta kommer inte att göra er besvikna. Kreolskans gryta   Skriv ut Prep time 15 min Cook time 20 min Total tid 35 min   Portioner: 6 Ingredienser 9 hg fläskfilé 2 kabanoss eller liknande korv 1 burk syltlök (195 gr) 1 burk svarta ...

Read More

Fantastiskt god fläskfilégryta - Recept från Hssons Skafferi

0 13 juni, 2015 Grytor & gratänger

Fantastiskt god fläskfilégryta

Precis som titeln säger, det här är en fantastiskt god och enkel fläskfilégryta som går hem i alla läger. Ett för alla grytrecept närvarande tips är att inte snåla på kryddorna, och använd gärna lite chili för extra värme. Fantastiskt god fläskfilégryta   Skriv ut Prep time 15 min Cook time 30 min Total tid 45 min   Portioner: 4 Ingredienser ~800 gram fläskfile 4 tsk Dijonsenap ½ paprika, skivad 3-4 vitlöksklyftor, hackade 1 knippe lök 1 msk tomatpuré ...

Read More

Nästa sida »

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (324)
  • Lax i ugn på saltbädd (234)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (153)
  • Slånbärslikör (131)
  • Marknadskonfekt (102)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2023 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi