Makaronipudding är en mycket tacksam maträtt. Du kan i stort sett använda vad du vill i den, till exempel gårdagens eller helgens rester. Vi har valt att göra vår makaronipudding med bacon för att få lite sälta och smak. Makaronipudding Skriv ut Prep time 20 min Cook time 45 min Total tid 1 timme 5 min Portioner: 6 Ingredienser 4 dl makaroner 2 dl vatten 6 dl mjölk, 3% 1 tsk socker Salt Vitpeppar Muskot Bacon- och lökfräs 2 paket bacon, hackade i bitar 1 ...
Grytor & gratänger
Fläskfilégratäng
Gott, snabbt, enkelt och en mycket trevlig överraskning till helgen. Smakar otroligt mycket och är en utmärkt rätt både till helgen och för att sätta färg på den gråa vardagen. Se till att använda ett bra vin för att få lite extra oompf. Fläskfilégratäng Skriv ut Prep time 30 min Cook time 30 min Total tid 1 timme Portioner: 4 Ingredienser 600-700 g fläskfilé 1 st purjolök 300-400 g färska champinjoner 3 dl grädde eller matlagningsgrädde Citronpeppar, efter ...
Sertéspörkölt (fläskköttsgryta)
Sertéspörkölt, eller fläskpörkölt, är en ungersk gryta där fläskkött får sjuda i sin egen vätska tillsammans med lite paprika och tomat. Vi använder det söta paprikapulvret, men det går minst lika bra med det lite starkare. Receptet är mycket smakrikt och passar bra till veckans matlådor. Sertéspörkölt Skriv ut Prep time 15 min Cook time 30 min Total tid 45 min Portioner: 4 Ingredienser 800 g fläskkött 1 stor gul lök 2-3 paprikor 1 stor tomat ½ tsk ...
Borjúpaprikás
Ytterligare en ungersk delikatess: borjúpaprikás. Enligt konstens alla regler så ska en papriká-rätt göras på magert kött, såsom kalv, kyckling eller kanin, men vi gjorde en fuskvariant och använde oss av "vanliga" grytbitar och lät det därmed koka en stund extra. Trots den minimala kryddningen så blir det en tjock och delikat sås som smakar fantastiskt. Gillar man gulasch, så kommer man att älska borjúpaprikás. Borjúpaprikás Skriv ut Prep time 20 min Cook time 60 min ...
Kantarellpaj
Förhoppningsvis så har du fått ha ditt kantarellställe ifred för gnidna kantarellsnyltare, och besitter en rik skatt av skogens guld. Varför inte använda dem till att göra en god och värmande kantarellpaj för att möta den nalkande hösten? Snabbt, enkelt och gott, en kantarellpaj kan aldrig slå fel. Kantarellpaj Skriv ut Prep time 30 min Cook time 40 min Total tid 1 timme 10 min Portioner: 4 Ingredienser Pajdeg 3,5 dl vetemjöl 125 g smör 3 msk vatten ...