Märgben med vitlök på toast är den förenklade översättningen av denna delikata ungerska tungvrickarrätt. Ett perfekt förspel till en mastig pörkölt.
Skriv utVelőscsont fokhagymás pirítóssal
- Total tid: 40 mins
- Portioner: 4 1x
Ingredienser
Gör mer
- 4 märgben
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- Selleri
- Salt
- Peppar
- Rostat bröd
- Ännu mer vitlök
Instruktioner
- Salta märgbenen. Koka dem i kallt vatten, rensa bort allt skum. Viktigt!
- När allt skum är borta, lägg ner grönsakerna hela.
- När grönsakerna är mjuka, smaka av med salt.
- Ta en lång kniv eller sked, gröp ur märgen och servera på rostat bröd som gnidits med vitlök (rejält med vitlök!).
- Förberedning: 10 mins
- Tillagning: 30 mins
10
Skriv en kommentar