Märgben med vitlök på toast är den förenklade översättningen av denna delikata ungerska tungvrickarrätt. Ett perfekt förspel till en mastig pörkölt. Velőscsont fokhagymás pirítóssal Skriv ut Prep time 10 min Cook time 30 min Total tid 40 min Portioner: 4 Ingredienser 4 märgben 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter Selleri Salt Peppar Rostat bröd Ännu mer vitlök Instruktioner Salta märgbenen. Koka dem i kallt vatten, rensa bort allt skum. Viktigt! När ...
Förrätt
Skagencheesecake
Skagencheesecake är en fiffig förrätt för de flesta tillfällen. Se bara till att låta den stå minst rekommenderad tid i kylen för att alla smaker ska hinna sätta sig. Serveras med fördel tillsammans med ett glas kylt vitt vin. Skagencheesecake Skriv ut Prep time 20 min Cook time 5 timmar Total tid 5 timmar 20 min Portioner: 6-8 Ingredienser Botten: 6-8 skivor kavring 75 g smör, rumstempererat Cheesecakesmet 400 g räkor4 dl crème fraîche 1 dl majonnäs 1 ...
Ceviche på tonfisk
Ceviche på tonfisk är en uppfriskande rätt som utan problem kan stoltsera både som förrätt och mellanmål. Använd ingredienserna efter eget tycke och smak, och känner du dig våghalsig kan man piffa sin ceviche med lite koriander. Ceviche på tonfisk Skriv ut Prep time 10 min Cook time 1 timme Total tid 1 timme 10 min Ingredienser Tonfisk Lime Chili Soja Lök Instruktioner Skär tonfisken i tunna skivor och hacka lök och chili fint. Lägg ner i en skål. ...
Moules marinières
Moules marinières, eller musslor på svenska, är en ypperlig förrätt när man vill grunda lite för den stora fiskhuvudrätten. Det bästa av allt är att moules marinières är så simpelt att man inte kan misslyckas, så länge man är noggrann och rensar bort de dåliga. Ett annat tips är att vara försiktig med pepprandet; det är väldigt lätt att man pepprar för mycket. Det sista tipset är: bröd är, enligt mig, ett måste, och då mer än gärna vitlöksbröd. Moules marinières Skriv ut Prep ...
Grönsakspaté
Grönsakspaté är färggrann och glad förrätt som passar även de inbjudna vegetarianerna. Det skulle gå utmärkt att servera den som en fristående rätt tillsammans med ett gott brytbröd, men den excellerar som en uppiggande förrätt, eller varför inte som en grann färgklick i buffén. Servera den varm eller kall, denna grönsakspaté är njutbar i alla former. 4.0 from 1 reviews Grönsakspaté Skriv ut Prep time 30 min Cook time 60 min Total tid 1 timme 30 min ...