• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

1 11 augusti, 2011 Gurka

Saltgurka

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saltgurka


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 2 reviews

  • Total Time: 48 hours 15 mins
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 1 kg. Västeråsgurka
  • 5 dillkronor
  • 2 msk gula senapsfrö
  • 1 l. vatten
  • 1 dl salt
  • 2msk socker
  • 3 msk ättika
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1/2 krm natriumbensoat

Instructions

  1. Koka upp vatten, socker, salt & ättika och låt svalna lite.
  2. Tvätta gurkorna och varva med dillkronor i en stor glasburk.
  3. Häll i senapskornen, cayennepeppar & natriumbensoat i burken med gurkorna och slå sedan på lagen när den svalnat lite.
  4. Behöver stå svalt i ca 2-3 dagar innan man äter den.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 48 hours

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

1

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Gurka Tags: IG

Om Ingela

Föregående « Lökgurka
Nästa Wraps med rökt lax och pepparrot »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (247)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version