Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saltgurka


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 2 reviews

  • Total Time: 48 hours 15 mins

Ingredients

Scale
  • 1 kg. Västeråsgurka
  • 5 dillkronor
  • 2 msk gula senapsfrö
  • 1 l. vatten
  • 1 dl salt
  • 2msk socker
  • 3 msk ättika
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1/2 krm natriumbensoat

Instructions

  1. Koka upp vatten, socker, salt & ättika och låt svalna lite.
  2. Tvätta gurkorna och varva med dillkronor i en stor glasburk.
  3. Häll i senapskornen, cayennepeppar & natriumbensoat i burken med gurkorna och slå sedan på lagen när den svalnat lite.
  4. Behöver stå svalt i ca 2-3 dagar innan man äter den.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 48 hours