• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

1 26 januari, 2011 Sås

Auberginekräm

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Auberginekräm


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 3 reviews

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 2 msk citronsaft
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 st auberginer

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela auberginerna på längden. Lägg dem på en plåt med skalsidan neråt. Pensla med olivoljan och strö över saltet. Grädda mitt i ugnen 30 minuter. Låt dem svalna.
  3. Gröp ur auberginernas inkråm och lägg det i matberedarens skål. Tillsätt 0.5 dl olivolja, vitlök och citronsaft. Mixa till en slät kräm. Salta och peppra om det behövs.
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 40 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

1

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Sås Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Jambalaya
Nästa Pannbiff med lök »

Läsarkommentarer

Trackbacks

  1. Jambalaya | Recept | H:ssons skafferi skriver:
    20 april, 2013 kl. 0:56:45

    […] Servera gärna med auberginekräm. […]

    Svara

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version