• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 13 januari, 2008 Soppa

Het majs- & chilisoppa

Hetta upp middagen med en het majs- & chilisoppa, perfekt emulering av en sprakade brasa och en björnfäll när vinden viner och snön yr. Eller när helt enkelt när en het majs- & chilisoppa passar herrskapet.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Het majs- & chilisoppa


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 2 st kycklingfiléer, stekta eller grillade
  • 8 dl majskorn, frysta eller på burk
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackad
  • 0,5 st röd chilifrukt, i skivor utan kärnor
  • 2 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 8 st små tortillabröd
  • i msk tigersås
  • 4 msk riven ost
  • 1 dl matlagningsgrädde, 5%

Instructions

  1. Häll av vattnet från majsen om det är burkmajs, eller tina majsen om den är fryst.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i lite olivolja på medelstark värme i en vid kastrull. Tänk på att det inte ska ta färg utan bara ”svettas”.
  3. Tillsätt hönsbuljongen och de avrunna majskornen. Låt puttra i ca 15 minuter. Häll över soppan i en glasmixer eller matberedare och mixa till en slät soppa. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar.
  4. Pensla tortillabrödet på en sida med tigersås och strö över riven ost. Lägg ihop två skivor till en klämma och stek gyllenbruna i en torr stekpanna. Skär i tårtbitar och servera till soppan som tillbehör.
  5. Innan servering värms soppan upp med grädde. Skär kycklingen i skivor och lägg i varma skålar och häll soppan över.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Soppa Tags: Chili, IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Laxfilé med hoi sin-sås
Nästa Gratäng med quorn och aubergine »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version