• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 26 januari, 2013 Huvudrätt

Räklåda med dill

Räklåda är en kryddig och lyxig maträtt för alla tillfällen, och ett säkert tips för den lite finare middagen. Servera med ett glas vin och du har en ny skara beundrare som kommer att förtälja historier om din matlagninsförmåga i många år framöver. Kanske kommer deras barnbarn på besök i framtiden och ber om ditt recept på räklåda, fast det kan vi inte garantera.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Räklåda med dill


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Yield: 4-6 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 1 kg skalade räkor
  • 6 st hårdkokta ägg, hackade
  • 4–5 skivor vitt formbröd
  • 1/2 dl smält smör

Stuvning

  • 3 msk smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 6 dl standardmjölk
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm strösocker
  • Vitpeppar
  • 1 ask fryst dill (35 gram)

Instructions

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg de hackade äggen i en ugnssäker form.
  3. Skär bort kanterna på brödet och smula dem i matberedaren.
  4. Stuvningen:
  5. Smält smöret och rör ner mjölet och tillsätt mjölken under omrörning. Låt koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, socker och vitpeppar. Vänd ner dill och räkor och häll detta över de hackade äggen.
  6. Strö över brödsmulorna och droppa på smält smör.
  7. Ställ formen mitt i ugnen i 225° i 10-15 minuter tills rätten blivit varm och fått färg.

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Huvudrätt Tags: IG

Om Ingela

Föregående « Jordnötssmör
Nästa Karins bästa äppelkaka »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version