Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Räklåda med dill


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Yield: 4-6 1x

Ingredients

Scale
  • 1 kg skalade räkor
  • 6 st hårdkokta ägg, hackade
  • 45 skivor vitt formbröd
  • 1/2 dl smält smör

Stuvning

  • 3 msk smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 6 dl standardmjölk
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm strösocker
  • Vitpeppar
  • 1 ask fryst dill (35 gram)

Instructions

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg de hackade äggen i en ugnssäker form.
  3. Skär bort kanterna på brödet och smula dem i matberedaren.
  4. Stuvningen:
  5. Smält smöret och rör ner mjölet och tillsätt mjölken under omrörning. Låt koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, socker och vitpeppar. Vänd ner dill och räkor och häll detta över de hackade äggen.
  6. Strö över brödsmulorna och droppa på smält smör.
  7. Ställ formen mitt i ugnen i 225° i 10-15 minuter tills rätten blivit varm och fått färg.