• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

Huvudrätt

Honungsdoftande fläskfilégryta - Recept på Hssons Skafferi

5 29 december, 2013 Fläsk

Honungsdoftande fläskfilégryta

Honungsdoftande fläskfilégryta i gorgonzolasås med vitlöksfrästa bacon, som är det kompletta namnet, är ett kvickt och simpelt recept som smakar alldeles förtjusande. Sötman i honungen balanseras snyggt upp av sältan i gorgonzolan, och skapar en fläskfilégryta som vi rankar som en av de godaste.   ...

Read More

Lutfisk - Recept från Hssons Skafferi

4 28 december, 2013 Fisk

Lutfisk

Aah, lutfisk. Denna kung av fiskrätter med anor från medeltiden. Mager och nyttig, fylld med mineraler och vitaminer. Den kanske allra bästa egenskapen är att den är basisk och därmed perfekt på julbordet, då den balanserar upp den feta julmaten och därmed kan räknas som hälsofrämjande under dessa tider av hejdlöst frosseri.   ...

Read More

Borjúpaprikás - Recept på Hssons Skafferi

3 14 december, 2013 Grytor & gratänger

Borjúpaprikás

Ytterligare en ungersk delikatess: borjúpaprikás. Enligt konstens alla regler så ska en papriká-rätt göras på magert kött, såsom kalv, kyckling eller kanin, men vi gjorde en fuskvariant och använde oss av "vanliga" grytbitar och lät det därmed koka en stund extra. Trots den minimala kryddningen så blir det en tjock och delikat sås som smakar fantastiskt. Gillar man gulasch, så kommer man att älska borjúpaprikás.   ...

Read More

Recept på inlagd sill från Hssons Skafferi

7 8 december, 2013 Sill

Inlagd sill

Man kan ha hur mycket julsnaps som helst på julbordet, men det blir ändå ingen riktig jul utan inlagd sill. När sillen väl har vattnats ur, så är går det på ett kick att slänga ihop en god inlagd sill. Ta inspiration från denna, och gör er sill till er egen.   ...

Read More

Hur man vattnar ur sill från Hssons Skafferi

60 8 december, 2013 Sill

Vattna ur sill

Sill är salt, och behöver således vattnas ur för att bli ätlig. Storleken på sillen eller filéerna spelar roll för hur snabbt det går, och även antalet gånger man byter vatten. Här kommer några tumregler för att din sill ska bli redo för inläggning.   ...

Read More

« Föregående sida
Nästa sida »

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (249)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (165)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version