Man kan ha hur mycket julsnaps som helst på julbordet, men det blir ändå ingen riktig jul utan inlagd sill. När sillen väl har vattnats ur, så är går det på ett kick att slänga ihop en god inlagd sill. Ta inspiration från denna, och gör er sill till er egen.
Inlagd sill
Prep time
Cook time
Total tid
Portioner: 1 burk
Ingredienser
- 4 urvattnade sillfiléer
- 1 stor rödlök
- 1 morot
- 10 svartpepparkorn, hela
- 15 kryddpepparkorn, hela
- 1 lagerblad
Lag
- 1½ dl vatten
- 5 msk ättiksprit (12%)
- 2 dl strösocker
Instruktioner
Lagen
- Häll vatten, ättiksprit och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 1-2 minuter. Ta av från värmen och låt kallna.
Sillen
- Skär sillen i 2 cm stora bitar.
- Skala och skiva löken samt moroten. Varva dem med sillen och pepparkornen i en burk.
- Smula ner lagerbladet och häll över lagen.
- Låt sillen stå svalt i minst ett dygn.
Noteringar
Sillen håller i en dryg vecka.
2
Skriv en kommentar