• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 19 mars, 2010 Fläsk

Fläskfilé med ingefärsglace

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fläskfilé med ingefärsglace


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 1 hour
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 1 fläskfile

Ingefärsglace

  • 2 msk citronsaft, pressad
  • 1,5 msk flytande honung
  • 1 msk ingefärslag
  • 1 msk syltad ingefära, hackad

Yoghurt

  • 1 dl gurka, finhackad
  • 0,5 dk rödlök, finhackad
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 krm salt

Instructions

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka ihop ingredienserna till glacen. Låt koka c:a 2 minuter tills den blir lite simmig. Låt kallna.
  2. Grilla eller stek fläskfilén tills den är genomstekt och innertemperaturen är 67°. Pensla med glacen en gång i slutet på tillagningen och en gång strax innan köttet skärs upp.
  3. Blanda samman gurka och rödlök med matlagningsyoghurt och smaka av med salt.
  4. Skiva fläskfilén och servera den med valfritt tillbehör och yoghurt. Pensla gärna mer glace på köttet.

Notes

Pensla inte köttet för tidigt. Honungen i glacen bränns lätt vid. Pensla strax före servering.

  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 30 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Fläsk Tags: IG, Indien

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Flygande Jacob
Nästa Ugnslax med basilika och getost »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version