Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fläskfilé med ingefärsglace


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 1 hour

Ingredients

Scale
  • 1 fläskfile

Ingefärsglace

  • 2 msk citronsaft, pressad
  • 1,5 msk flytande honung
  • 1 msk ingefärslag
  • 1 msk syltad ingefära, hackad

Yoghurt

  • 1 dl gurka, finhackad
  • 0,5 dk rödlök, finhackad
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 krm salt

Instructions

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka ihop ingredienserna till glacen. Låt koka c:a 2 minuter tills den blir lite simmig. Låt kallna.
  2. Grilla eller stek fläskfilén tills den är genomstekt och innertemperaturen är 67°. Pensla med glacen en gång i slutet på tillagningen och en gång strax innan köttet skärs upp.
  3. Blanda samman gurka och rödlök med matlagningsyoghurt och smaka av med salt.
  4. Skiva fläskfilén och servera den med valfritt tillbehör och yoghurt. Pensla gärna mer glace på köttet.

Notes

Pensla inte köttet för tidigt. Honungen i glacen bränns lätt vid. Pensla strax före servering.

  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 30 mins