Kycklingburgare är så gott och så enkelt att göra, och en utomordentligt fin ersättare till en vanlig hamburgare. Jag föredrar alla min hamburgare med Frisco-bröd, men det är en smaksak. Likaså uppskattar jag att göra mangodressing riktigt het och låta den täcka min kycklingburgare totalt. Kanske att man ska lägga på lite nachochips om man vill ha lite crunch, men det går alldeles utmärkt utan.
PrintKycklingburgare med mangoyoghurt
- Total Time: 50 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Burgare
- 350 gram kycklingfärs
- 1 st salladslök
- 0,5 dl korianderblad
- 1 st ägg, litet
- 0,75 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Mangoyoghurt
- 1 st mogen mango
- 2 dl grekisk yoghurt
- 0,5 tsk sambal oelek
- rivet skal från lime
- 1 tsk flytande honung
- nypa salt
Till servering
- 1 st avokado, skivad
- rödlök, skivad
Instructions
- Hacka salladslöken. Arbeta ihop färs, lök, koriander, ägg, salt och peppar till en smidig färs. Forma färsen till 4 burgare.
- Skala, kärna ur och finhacka mangon. Blanda ingredienserna till mangoyoghurten och smaka av med salt.
- Grilla eller stek burgarna cirka 5 minuter på varje sida. Det är viktigt att de är genomstekta.
- Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med avokado, mangoyoghurt och lök.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 20 mins
0
Skriv en kommentar