Chicken Bryan är en rätt med kyckling & getost, tillsammans med en otroligt god citron-, vitvins- & smörsås. Receptet är från början från den amerikanska restaurangen Carraba’s, som finns över hela USA och serverar mat med italienska smaker. Otroligt gott och lättlagat! Dock är chicken bryan vansinnigt onyttigt.
PrintChicken Bryan
- Total Time: 30 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 4 kycklingfiléer
- Salt
- Svartpeppar
- Olja
- 1 rulle getost
- 12 soltorkade tomater, hackade
- 0,5-1 dl färsk basilika, hackad
- 0,5 dl gul lök, finhackad
- 0,5 dl vitlök, finhackad
- 1–1,5 dl torrt vitt vin
- 6 msk citronsaft
- ~130 g smör
Instructions
- Sätt ugnen 200°.
- Pensla filéerna med olja på båda sidorna och salta och peppra.
- Sätt in dem i ugnen i ungefär 20 minuter, och gör såsen under tiden.
- Stek löken i smör tills den blir mjuk, och tillsätt vinet och citronsaften. Låt puttra i c:a 10 minuter tills den reducerats till hälften. Tillsätt sedan ~100 g smör i bitar, en bit i taget. Låt bitarna smälta mellan varven.
- Lägg ner de soltorkade tomaterna och basilikan och värm upp. Låt det inte koka, bara.
- När kycklingen nästan är klar, skär getosten i några centimeter tjocka skivor och lägg på kycklingen tills den blir varm och mjuk.
- Servera med t.ex. smörslungad pasta och skeda såsen över kycklingen.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 20 mins
Nutrition
- Calories: 1247
0
Marcus säger
Otroligt god! Vi tog dock lite mycket vin & citron, mer än som står i receptet, och då blir den såklart lite syrlig. Men men så mycket smör kan det inte gå fel hur man än gör.
Therese säger
Jättegod!