Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chicken Bryan - Recept på Hssons Skafferi

Chicken Bryan


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

5 from 2 reviews

  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olja
  • 1 rulle getost
  • 12 soltorkade tomater, hackade
  • 0,5-1 dl färsk basilika, hackad
  • 0,5 dl gul lök, finhackad
  • 0,5 dl vitlök, finhackad
  • 11,5 dl torrt vitt vin
  • 6 msk citronsaft
  • ~130 g smör

Instructions

  1. Sätt ugnen 200°.
  2. Pensla filéerna med olja på båda sidorna och salta och peppra.
  3. Sätt in dem i ugnen i ungefär 20 minuter, och gör såsen under tiden.
  4. Stek löken i smör tills den blir mjuk, och tillsätt vinet och citronsaften. Låt puttra i c:a 10 minuter tills den reducerats till hälften. Tillsätt sedan ~100 g smör i bitar, en bit i taget. Låt bitarna smälta mellan varven.
  5. Lägg ner de soltorkade tomaterna och basilikan och värm upp. Låt det inte koka, bara.
  6. När kycklingen nästan är klar, skär getosten i några centimeter tjocka skivor och lägg på kycklingen tills den blir varm och mjuk.
  7. Servera med t.ex. smörslungad pasta och skeda såsen över kycklingen.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 20 mins

Nutrition

  • Calories: 1247