• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 15 maj, 2011 Förrätt

Smörstekt sparris med parmesanost och pinjenötter

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Smörstekt sparris med parmesanost och pinjenötter


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,14)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.1 from 7 reviews

  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 16–20 späda gröna sparris (frysta eller färska)
  • ca 50 g pinjenötter
  • I dl riven parmesanost
  • 2 msk smält smör
  • salt och peppar
  • 6–8 skivor lufttorkad skinka (kan uteslutas)
  • några blad ruccolasallad

Instructions

  1. Tina sparrisen eller om du använder färsk sparris, skär bort den grova nedersta delen och skölj sparrisen.
  2. Rosta under tiden pinjenötterna i en torr stekpanna tills de börjar få färg. Se till att skaka pannan då och då under rostningen så nötterna inte bränns vid. Häll över nötterna på ett fat, gärna nära spisen så de hålls något varma.
  3. Smält smöret i stekpannan och lägg i sparrisen, salta och peppra. Stek sparrisen tills de känns mjuka och har fått lite färg. Riv under tiden parmesanosten.
  4. Lägg upp sparrisen på tallrikar och strö över den rivna osten och därefter pinjenötterna. Toppa med en eller två ihoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik (kan uteslutas).
  5. Dekorera slutligen med några blad ruccola.
  6. Servera rätten direkt som förrätt eller som plockmat på buffé.

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Förrätt Tags: IG

Om Therese

Föregående « Tekakor
Nästa Vit chokladmousse »

Läsarkommentarer

Kommentarer

  1. Marcus säger

    28 april, 2013 kl. 20:19:14

    En alldeles utmärkt förrätt, men uteslut för guds skull inte skinkan.

    Svara

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version