• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 15 maj, 2011 Efterrätt

Vit chokladmousse

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vit chokladmousse


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 1 hour 30 mins
  • Yield: 6 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit blockchoklad
  • 2 dl kesella 10 %

Instructions

  1. Vispa grädden fluffigt, inte för hård. Häll inte i något socker i och med att moussen blir tillräckligt söt i sig av den vita chokladen.
  2. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad, rör om under tiden och se till att det smälter ordentligt och inte blir några bitar kvar.
  3. Mät upp 2 dl kesella i en bunke, rör ned den smälta chokladen i kesellan och blanda sedan i grädden. Rör om ordentligt och häll upp i serveringsskålar och låt stå i kylen i minst en timma för att stelna.
  4. Servera med bär, färska eller frusna, gärna hallon!
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 60 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Efterrätt Tags: IG

Om Therese

Föregående « Smörstekt sparris med parmesanost och pinjenötter
Nästa Lax i krämig sås »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (247)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version