• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

Efterrätt

Behöver du tips på efterrätter? Här kan du hitta recept på enkla, snabbe och goda efterrätter från Hssons Skafferi

Sweet potato pie - Recept på Hssons Skafferi

1 20 oktober, 2013 Efterrätt

Sweet potato pie

Sweet potato pie är en traditionell rätt från den djupa södern i USA. Att vi lagt den under efterrätt kan efter den första avsmakningen verka dumdristigt, ty denna sötpotatispaj är en mastig delikatess som med lätthet kan förpassa den mest åpne till en matkoma. För vår egen del så tycker vi att den passar bäst till en kopp kaffe på eftermiddagen, någonstans mellan lunch och middag. I norra USA så brukar man toppa sin sweet potato pie med marshmallows, men det tar nog blodsockret till en ...

Read More

Frasiga äpplen med kanel - Recept ur Hssons Skafferi

3 9 oktober, 2013 Efterrätt

Frasiga äpplen med kanel

Om du söker en kvickfix för att döva sockersuget så är hösten perfekt. Leta reda på grannens Ingrid Marie-träd, betala grannskapets odåga för att palla några äpplen och sedan är du hamn. När grundplåten väl är lagd, så kommer det här receptet att snabbt och effektivt kväsa sötsuget.   ...

Read More

Recept på citronglass från Hssons Skafferi

4 7 juli, 2013 Glass

Citronglass

Ett fräscht och uppiggande glassrecept för de varma sommardagar som äntligen verkar ha kommit till Sverige. Syrligt, sött och härligt svalkande.   ...

Read More

Lemon curd - Recept ur Hssons Skafferi

0 7 juli, 2013 Efterrätt

Lemon curd

Ett härligt syrligt tillbehör som passar till bland annat pajer, tårtor, glass och allt annat som passar under varma sommardagar som kräver lite svalka.   ...

Read More

Arlas mjukglass i OBH Nordicas glassmaskin - Hssons Skafferi

12 29 juni, 2013 Glass

Mjukglass i OBH Nordica glassmaskin

Att göra Arlas mjukglass i OBH Nordicas glassmaskin är en simpel affär, så länge man inte läser den korta instruktionen som står på paketet. Där står det att smeten ska spendera 30 minuter i glassmaskin, men om inte OBH:s maskin skulle brunnit upp innan dess så skulle glassen vara en blekgul klump med mycket tvivelaktig smak. Vi hällde upp 3 dl av smeten i en djupfryst skål och körde den i 15 minuter, vilket orsakade något som liknade mjukglass i mitten, och ovan nämnda blekgula klump ...

Read More

« Föregående sida
Nästa sida »

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version