• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

Bakverk

Recept på majsbröd - Hssons Skafferi

3 15 september, 2013 Matbröd

Majsbröd

Det här recept ger ett härligt sätt och saftigt majsbröd, eller cornbread som det kallas i USA. Passar till lite saltare mat, som grillat eller en god stek, men kan med fördel avnjutas till en kopp te eller varför inte ett glas mjölk. Ätes direkt från pannan med en klick smör för att balansera upp sötman. Om smaken upplevs alldeles för söt, testa att halvera mängden socker. Och ta inte en för stor form om du inte dubblar ingredienserna i receptet; vårt majsbröd blev väldigt platt och sorgligt på ...

Read More

Buttermilk - recept på kärnmjölk från Hssons Skafferi

40 15 september, 2013 Bakverk

Buttermilk (Kärnmjölk)

I många recept från utlandet, kanske framförallt amerikanska, används ofta buttermilk. Här i Sverige heter det kärnmjölk och är nu för tiden en lyx som tagit bort ur sortimentet i butikerna och enbart levereras till bagerierna. Så, för att slå tillbaka mot dem som bestämt att beröva oss vanliga från denna fröjd, så har ni här ett recept som på ett fullgott sätt emulerar kärnmjölk. Receptet nedan ger 1 cup. Bilden lånad från Svensk Mjölk. Receptet från sockerrus.se.   ...

Read More

Tobbes kaka - Chokladmoussetårta på Hssons skafferi

4 8 september, 2013 Tårtor

Tobbes kaka

Om du vill försätta någon i matkoma, så är nog det här receptet det mest humana sättet att göra det på. En hel tårta innehåller någonstans över 9000 kalorier, så njut med måtta om du är rädd om midjemåttet. Chokladmoussetårtan är av förklarliga skäl enormt mastig, så ta antalet portioner med en nypa salt; få orkar dessutom med backning.   ...

Read More

Barna Mézes - Reecpt från Hssons Skafferi

4 7 september, 2013 Bullar & kakor

Barna mézes

I Ungern vet man hur man gör goda kakor. Det här receptet, översatt ungefär honungsbruna, ger dig ett helt gäng små, delikata mjuka kakor som du kan få att smaka av precis vad du själv önskar; duscha lite av din favoritdryck över grädden och njut. Det tar lite tid att göra det här, och kan bli lite meckigt, men det är väl värt all väntan.   ...

Read More

Recept på bärkaka från Hssons Skafferi

19 30 juli, 2013 Bullar & kakor

Bärkaka

Alla bär fungerar lika bra i det här receptet, så välj ut de du tycker mest om och vräk på efter hjärtats behag. Skulle du av en eller annan anledning inte ha tillgång till bär, eller helt enkelt inte är sugen på det, så kan du ersätta en del av mjölet med lite kakao och vips så har du en god chokladkaka istället. Vill du ha den lite kladdigare, så tar du helt sonika ut den ur ugnen lite tidigare än utsatt tid. Kakan på bilden är fullproppad med krusbär.   ...

Read More

« Föregående sida
Nästa sida »

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (165)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version