För alla som kör en omgång LCHF och saknar känslan av bröd: testa denna LCHF-focaccia. Den är förvånansvärt god och är ypperlig som ersättare för vanligt bröd. Passar både som tillbehör till mat eller som fristående delikatess. LCHF-focaccia Skriv ut Prep time 15 min Cook time 25 min Total tid 40 min Ingredienser 4 ägg 200 g philadelphiaost 100 g smält smör 2 dl mandelmjöl 2 msk fiberhusk 1 tsk salt 1,5 tsk bakpulver 100 g fetaost 10 gröna oliver Rosmarin 1 ...
Matbröd
Påskäggsbröd
Spexa till det lite äggstra med ett påskäggsbröd som äggkopp till påsk. Förutom den lilla extravaganta touchen som den ger så smakar dessa påskäggsbröd väldigt gott. Påskäggsbröd Skriv ut Prep time 1 timme 15 min Cook time 12 min Total tid 1 timme 27 min Portioner: 10 Ingredienser 50 g smör 2,5 dl mjölk 25 g jäst 1 tsk salt 1 msk socker 1 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl special 1 ägg till pensling 1 msk sesam- eller vallmofrö 10 värmeljushållare 10 kokta ägg ...
Frukostbullar
Frukostbullar är ett gott och enkelt bröd som passar finemang till den lyxiga helgfrukosten. Det går på ett kick att slänga ihop degen och doften av nybakt bröd får vilken härdad mage att kurra. Valet är fritt vad gäller toppingen, ta de fröer som du tycker om. Glöm inte lite flingsalt bara för att lyfta smakerna lite extra på dina frukostbullar. Frukostbullar Skriv ut Prep time 75 min Cook time 12 min Total tid 1 timme 27 min Portioner: 20 Ingredienser 50 ...
Åsas enkla bröd
Åsas enkla bröd är supersimpla att göra och smakar fantastiskt. Det är saftigt med knapriga kanter och du är din egen boss när det kommer till hur nyttiga du vill att limporna ska vara. Ett utmärkt bröd till helgfrukosten. Åsas enkla bröd Skriv ut Prep time 2 timmar Cook time 50 min Total tid 2 timmar 50 min Portioner: 2 limpor Ingredienser 8 dl ljummet vatten 1 pkt jäst 1-2 msk honung 2 tsk salt 3-4 tsk brödkrydda 2-3 dl frön, t.ex. solrosfrön, pumpafrön, ...
Surdegsbröd med äpple och valnötter
Surdegsbröd med äpple och valnötter från Leila var vårt först recept som vi testade med vår Assistent, och det blev fantastiskt saftigt och smakrikt. Surdegsbröd med äpple och valnötter Skriv ut Prep time 3 timmar 30 min Cook time 35 min Total tid 4 timmar 5 min Portioner: 2 limpor Ingredienser 30 g jäst 6 dl ljummet vatten 2½ msk salt 3 msk honung ¾ dl rågsurdeg 6 dl rågsikt 2 dl grovt rågmjöl 4½–6 dl vetemjöl special 200 g valnötter 2 ...