Eggnog

Eggnog, äggtoddy. Vad är skillnaden? Inte mycket, båda är söta och kan innehålla sprit och serveras till jul eller påsk. I USA brukar man ersätta mjölken med grädde i sin eggnog, men annars är de snarlika. För att tala klarspråk, eggnog är som hobbel bobbel, fast med mjölk.
Eggnog
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 2 glas
Ingredienser
  • 2 äggulor
  • 4 msk socker
  • 4 dl mjölk
  • 6 cl rom, konjak, calvados eller whiskey
Instruktioner
  1. Vispa socker och ägg pösigt tills sockret löst sig.
  2. Sjud mjölken i en kastrull eller i mikron och häll ner äggblandningen under vispning. Tillsätt eventuellt sprit och servera.
  3. Garnera eventuellt med till exempel riven muskot, kaffepulver, kakao eller kanel.
 

Säg vad du tycker! Glöm inte att rösta.

E-postadressen publiceras inte.

Sätt betyg på receptet!: