• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

1 5 april, 2011 Sås

Currysås

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Currysås


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,20)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.2 from 5 reviews

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 6 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 3 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 3 msk vetemjöl
  • 4,5 dl vätska (vatten, mjölk eller grädde)
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • Chili efter smak

Instructions

  1. Smält smöret och tillsätt curry, låt fräsa ihop en stund.
  2. Tillsätt mjölet och låt det fräsa ihop innan du häller på vätskan under omrörelse. Tillsätt buljongtärningen. Låt puttra några minuter (3-5)

VÄTSKAN:

  1. Du kan koka såsen på enbart vatten, mjölk eller grädde. Du kan även ta lite av varje om du vill. De är goda på varsitt vis, fast visst är det lite lyxigare med grädde.
  2. Servera till kyckling, anka eller kalkon. Kokt potatis eller ris. Sallad.
  3. Man kan även tillsätta lite pressad apelsin eller apelsinjuice i såsen.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 5 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

Källa

1

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Sås Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Hel kyckling i lergryta med honung, chili och citron
Nästa Ölburkskyckling »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version