• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

1 10 november, 2010 Marmelad

Citrusmarmelad

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Citrusmarmelad


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 45 mins
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 2 skalade apelsiner*
  • 2 apelsiner med skal*
  • 1 citron med skal
  • 1 l vatten
  • 1 kg syltsocker

Instructions

  1. Tvätta och borsta citrusskalen väl.
  2. Skär frukten i mindre bitar. Kör allt i matberedare till ett mos med små skalbitar.
  3. Koka moset med vattnet c:a 20 minuter under lock. Tillsätta sockret lite i taget och fortsätt koka ganska kraftigt utan lock c:a 15 minuter.
  4. Häll upp på burk, lock på och in i kylen.

Notes

* c:a 1 kg.

  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 35 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

1

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Marmelad Tags: IG

Om Ingela

Föregående « Nyttiga limpan
Nästa Heltstekt rödvinsmarinerad fläskkarré »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version