Pepperoni pizza bites är ett glutenfritt snacks som är frysvänligt och alltid redo när du behöver ett snabbt och gott mellanmål.
PrintPepperoni Pizza Bites
- Total Time: 45 minuter
- Yield: 48 bites 1x
- Diet: Gluten Free
Description
Pepperoni pizza bites är ett glutenfritt snacks som är frysvänligt och alltid redo när du behöver ett snabbt och gott mellanmål.
Ingredients
3 1/2 dl havremjöl
6 msk flytande äggvita
3 1/2 dl vanlig, fettfri grekisk yoghurt
2 tsk bakpulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1⁄2 tsk salt
2 1/2 dl pizzasås
1 msk strimlad mozzarellaost
15 skivor pepperoni
Instructions
1. Värm ugnen till 220°C.
2. Blanda havremjöl, äggvita, grekisk yoghurt, bakpulver, salt, lökpulver och vitlökspulver i en stor skål och rör om ordentligt.
3. Olja en minimuffinsform. Lägg en sked deg i var och en av 48 formar. Gör ditt bästa för att få dem jämnt fyllda.
4. Forma degen till formen av muffinsformen. Det här steget tycker jag är lättast om du använder en spetsig sked, sätter skeden i mitten av degen och drar baksidan av skeden upp på sidorna samtidigt som du trycker lite på muffinsformens alla sidor. Jag gillar att fylla alla formar först, sedan gå igenom och forma brunnarna och sedan omfördela eventuell deg som behövs för att göra dem jämnare.
5. Förgrädda degen i 4-6 minuter.
För toppingen
1. Mät upp sås och ost och pepperoni. Skär pepperonin i små bitar så att de passar ovanpå.
2. Toppa varje pizzabit med sås, ost och sedan pepperoni ovanpå. Grädda i ytterligare 6-10 minuter.
3. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Notes
När bitarna svalnat till rumstemperatur, lägg till dem i en vacuumpåse, märk påsen med namn och datum och frys in.
För att värma upp pizzabitarna, använd en air fryer eller mikrovågsugn. Air fry i 200°C tills de är varma eller mikra dem i 1-2 minuter eller tills de är tinade beroende på din mikrovågsugn. Air fry för att värma upp är den metod jag gillar bäst.
- Prep Time: 35 minuter
- Cook Time: 10 minuter
Nutrition
- Serving Size: 1
- Calories: 33 kcal
- Fat: 1.1 g
- Carbohydrates: 3.5 g
- Protein: 2.2 g
Skriv en kommentar