• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

2 2 oktober, 2008 Soppa

Musselsoppa

Musselsoppa gör den vanliga, tråkiga parmiddagen till en fest. Snåla inte på varken på vitlöken eller vinet, och vi kan garantera att småpratet kommer att flyta på som om ni känt varandra i evigheter. Se bara till att musslorna är färska och fina, annars kan den trevliga tillställningen urarta i en fruktansvärd orgie i magsjuka. Men för att återvända till förträffligheten av vår musselsoppa, så kan vi lova en god och smakrik upplevelse som är relativt enkelt att göra. Servera med ett gott vitt vin så har du tagit denna maträtt till apex och du kan lugnt dra dig tillbaka med vetskapen om att du är musselsoppa-kungen eller -drottningen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Musselsoppa


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 30 mins
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 1 rödlök
  • 2,5 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1/2 färsk chilifrukt
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron
  • 1 kg musslor
  • 2–3 dl vitt vin

Instructions

  1. Tvätta musslorna. Rensa bort och släng de som är trasiga och öppna.
  2. Fräs rödlöken ljusbrun. Lägg i den hackade chilifrukten och vitlöken och låt fräsa en stund. Häll på grädden och smula i buljongtärningarna.
  3. När grädden börjat koka, häll i musslorna. Låt musslorna ligga i några minuter till des börjar öppna sig och häll sedan på vinet.
  4. Kasta de eländiga musslor som inte öppnat sig.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 10 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

2

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Soppa Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Fetaoströra
Nästa Röd quinoafylld kalkonfilé »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version