• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 5 april, 2010 Soppa

Grön sparrissoppa

Vad sägs om en värmande sparrissoppa? För att det här receptet ska bli riktigt bra, så bör man använda färsk sparris. Det ger en betydligt fräschare smak och en betydligt finare färg än vad burksparris förmår. Sparrissoppa fungerar ypperligt som kvällmat när man är lite hungrig, likväl som när man behöver få i sig något varmt för att värma upp märgen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grön sparrissoppa


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 300 g grön sparris, färsk
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0,5 l vatten
  • 1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl vitt vin, torrt
  • smör
  • salt & peppar

Instructions

  1. Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.
  2. Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde. Låt koka i c:a 10-15 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att få bort den sträva smaken.
  4. Mixa soppan i en matberedare eller glasmixer.
  5. Sila soppan för att få den riktigt slät.

Notes

Man kan använda burksparris, men gör det enbart i absoluta nödfall. Det blir inte riktigt lika gott med silke ting.

  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 15 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Soppa Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Fudgekaka
Nästa Köttbullar med citronpeppar »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version