• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

Huvudrätt

Recept på kaviarströmming från Hssons Skafferi

1 7 december, 2013 Fisk

Kaviarströmming

När julsillen står en upp i halsen, så kan de mindre nogräknade byta julfisk till strömming. De fysikaliska skillnaderna till trots, och det faktum att strömmingen håller till på Sveriges baksida, så kan man även på Västkusten avnjuta ett förträffligt gott och enkelt recept på kaviarströmming. Faktum är att man kommit fram till att strömmingen är sillens mindre genetiskt begåvade släkting med färre ryggkotor, ett större huvud och lägre fetthalt, men det ska inte hindra oss här att från att ...

Read More

Stekt spättfilé - Recept på Hssons Skafferi

5 4 december, 2013 Rödspätta

Stekt spättafilé

Här är ett enkelt recept på stekt spättafilé, om du någon gång hamnar vid ett vägskäl med famnen full av rödspätta och inte vet vilken väg att vandra.   ...

Read More

Fläskfilé med parmesan och kantareller - Recept från Hssons Skaffari

27 5 november, 2013 Fläsk

Fläskfilé med parmesanost och kantareller

Ett mycket snabbt, enkelt och smakrikt middagstips. Bara att steka fläskfilén och kantarellerna och in ugnen och sedan sköter det sig själv. Kantarellerna är valfria, men det finns väl ingen som kan tacka nej till svenska kantareller, stekta i ohemult mycket smör?   ...

Read More

Recept på fisksoppa ur Hssons Skafferi

2 19 oktober, 2013 Soppa

Fisksoppa

Om du tycker att det börjar bli kallt och mörkt så har vi den perfekta hjälpen: Fisksoppa! Med saffran och cayennepeppar! Den kommer att mätta dig samt ge dig en behaglig värme med sin kryddighet. Ett jägartips är att alltid använda färska råvaror så långt det går, speciellt vad gäller fisken; då garanteras en otroligt smakrik fisksoppa. Vill man byta ut räkorna mot kräftstjärtar så borde det passa bra, och glöm inte att servera det hela med en vitlöksmajonnäs eller aioli, vitlöksbröd och ett ...

Read More

Stekt ankbröst från Hssons Skafferi

28 12 oktober, 2013 Anka

Stekt ankbröst

Stekt ankbröst är så ofantligt enkelt att göra och samtidigt ofantligt gott. Se bara till att era stekta ankbröst får den färg ni vill ha. Längst ner i receptet så finns det några riktlinjer på vilken temperatur ankan ska ha för att bli rare, medium eller well done. Mellan 15-20 minuter i ugnen brukar vara en bra tid för de flesta smaker. Servera gärna med apelsinsås och jordärtskockspuré.   ...

Read More

« Föregående sida
Nästa sida »

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (249)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (165)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version