• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

Kött

Osso buco - Recept från Hssons Skafferi

2 31 maj, 2014 Kalv

Osso buco med gremolata

Osso buco, denna italienska klassiker från Milano, är ett långkok av kalvlägg och kan översättas till "ben med hål" vilket är ganska träffande. Kalvläggen bräseras tillsammans med grönsaker, kryddor och ett gott vitt vin. Snåla inte på vinet; använd gärna ett med bra kvalitet. Osso buco är den perfekta bjudmiddagen!   ...

Read More

Helstekt oxfilé - Recept ur Hssons Skafferi

4 6 januari, 2014 Nöt

Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé är en klassisk rätt på nyårsafton. I det här receptet tillagas den på låg temperatur under lång tid, och reder sig i stort sett själv. Vi körde vår oxfilé på 1.6 kg i 110 minuter, och då blev det fint rosa. Nästa gång kortar vi nog ner tiden till 90 minuter och får den lite rödare ändå. Om ni hellre vill använda termometer för att ha koll på er helstekta oxfilé, så finns det några angivelser under noteringar nedan.   ...

Read More

Limefilé - Recept från Hssons Skafferi

3 6 januari, 2014 Fläsk

Limefilé

Limefilé är ett recept med lite annorlunda smak. Limefilé utnyttjar de flesta smaklökarna: sötma, sälta och såklart surhet. Vi kan säkert få in umami där också i och med sojan. Det är i det hela taget en mycket smakrik och förnöjsam upplevelse som kommer att överraska!   ...

Read More

Honungsdoftande fläskfilégryta - Recept på Hssons Skafferi

5 29 december, 2013 Fläsk

Honungsdoftande fläskfilégryta

Honungsdoftande fläskfilégryta i gorgonzolasås med vitlöksfrästa bacon, som är det kompletta namnet, är ett kvickt och simpelt recept som smakar alldeles förtjusande. Sötman i honungen balanseras snyggt upp av sältan i gorgonzolan, och skapar en fläskfilégryta som vi rankar som en av de godaste.   ...

Read More

Fläskfilé med parmesan och kantareller - Recept från Hssons Skaffari

27 5 november, 2013 Fläsk

Fläskfilé med parmesanost och kantareller

Ett mycket snabbt, enkelt och smakrikt middagstips. Bara att steka fläskfilén och kantarellerna och in ugnen och sedan sköter det sig själv. Kantarellerna är valfria, men det finns väl ingen som kan tacka nej till svenska kantareller, stekta i ohemult mycket smör?   ...

Read More

« Föregående sida
Nästa sida »

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version