• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 26 april, 2011 Fläsk

Mustig köttgryta

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mustig köttgryta


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 1 hour 30 mins
  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale

Fyllning:

  • 4–5 hg grytbitar av fläsk eller nöt
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl buljong
  • 1 pkt ärter, majs och paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl chilisås
  • salt
  • peppar

Pajdeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • 200 gram margarin
  • 3–4 msk kallt vatten.

Instructions

Pajdeg:

  1. Blanda alla ingredienser, låt vila c:a 1 timme.

Fyllningen:

  1. Klipp bacon i strimlor, stek och låt rinna av. Skär köttet i tärningar. Bryn med löken, salta och peppra.
  2. Tillsätt tomaterna och späd med buljong. Lägg på lock och låt puttra i nån timme tills köttet är mört.
  3. Tillsätt chilisås och kryddor, rör ner grönsaker och bacon. Häll blandningen i en form, c:a 6-7 cm hög, och låt fyllningen svalna.
  4. Ta 1/3 av degen och rulla ut till smala längder och lägg runt kanterna och pensla med ägg. Kavla resten till ett lock och lägg ovanpå och pensla med ägg.
  5. In i ugnen i 225° i 25-30 minuter.
  6. Om du vill ha lite mildare smak, så kan man tillsätta lite grädde.
  • Prep Time: 1 hour
  • Cook Time: 30 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Fläsk Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Solrosbullar
Nästa Tekakor »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version