Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mustig köttgryta


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 1 hour 30 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale

Fyllning:

  • 45 hg grytbitar av fläsk eller nöt
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl buljong
  • 1 pkt ärter, majs och paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl chilisås
  • salt
  • peppar

Pajdeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • 200 gram margarin
  • 34 msk kallt vatten.

Instructions

Pajdeg:

  1. Blanda alla ingredienser, låt vila c:a 1 timme.

Fyllningen:

  1. Klipp bacon i strimlor, stek och låt rinna av. Skär köttet i tärningar. Bryn med löken, salta och peppra.
  2. Tillsätt tomaterna och späd med buljong. Lägg på lock och låt puttra i nån timme tills köttet är mört.
  3. Tillsätt chilisås och kryddor, rör ner grönsaker och bacon. Häll blandningen i en form, c:a 6-7 cm hög, och låt fyllningen svalna.
  4. Ta 1/3 av degen och rulla ut till smala längder och lägg runt kanterna och pensla med ägg. Kavla resten till ett lock och lägg ovanpå och pensla med ägg.
  5. In i ugnen i 225° i 25-30 minuter.
  6. Om du vill ha lite mildare smak, så kan man tillsätta lite grädde.
  • Prep Time: 1 hour
  • Cook Time: 30 mins