Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mustig köttgryta


(Inga betyg än)

  • Total Time: 1 hour 30 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale

Fyllning:

  • 45 hg grytbitar av fläsk eller nöt
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl buljong
  • 1 pkt ärter, majs och paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl chilisås
  • salt
  • peppar

Pajdeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • 200 gram margarin
  • 34 msk kallt vatten.

Instructions

Pajdeg:

  1. Blanda alla ingredienser, låt vila c:a 1 timme.

Fyllningen:

  1. Klipp bacon i strimlor, stek och låt rinna av. Skär köttet i tärningar. Bryn med löken, salta och peppra.
  2. Tillsätt tomaterna och späd med buljong. Lägg på lock och låt puttra i nån timme tills köttet är mört.
  3. Tillsätt chilisås och kryddor, rör ner grönsaker och bacon. Häll blandningen i en form, c:a 6-7 cm hög, och låt fyllningen svalna.
  4. Ta 1/3 av degen och rulla ut till smala längder och lägg runt kanterna och pensla med ägg. Kavla resten till ett lock och lägg ovanpå och pensla med ägg.
  5. In i ugnen i 225° i 25-30 minuter.
  6. Om du vill ha lite mildare smak, så kan man tillsätta lite grädde.
  • Prep Time: 1 hour
  • Cook Time: 30 mins
Exit mobile version