• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 13 november, 2010 Fläsk

Heltstekt rödvinsmarinerad fläskkarré

Heltstekt rödvinsmarinerad fläskkarré är storartad måltid och ett recept anpassat för både fest och vardag. Att det dessutom är supersimpelt att förbereda och att det sköter sig i stort sett själv, gör eltstekt rödvinsmarinerad fläskkarré till en fröjd både att äta och tillreda.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Heltstekt rödvinsmarinerad fläskkarré


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 4 hours
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 1,5 kg fläskkarré med ben
  • 3 dl rödtjut
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • salt & peppar
  • olja

Instructions

  1. Lägg karrén i dubbla plastpåsar. Häll i rödvinet och lägg i vitlöksklyftorna. Ställ karrén i kylskåpet några timmar; vänd den då och då.
  2. Värm ugnen till 200 grader. Lägg karrén i en oljad form; salta och peppra. Ställ in den i nedre delen av ugnen, med stektermometer i tjockaste delen.
  3. Efter tio minuter sänker du temperaturen till 150 grader. Tillaga karrén tills den har en innertemperatur på cirka 75 grader (1,5-2 timmar).
  4. Tag ut, och låt svalna inlindad i aluminiumfolie.
  5. Servera med tomat- och bönragu.
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 2 hours

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Fläsk Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Citrusmarmelad
Nästa Tomat- och bönragu »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version