Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Heltstekt rödvinsmarinerad fläskkarré


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 4 hours

Ingredients

Scale
  • 1,5 kg fläskkarré med ben
  • 3 dl rödtjut
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • salt & peppar
  • olja

Instructions

  1. Lägg karrén i dubbla plastpåsar. Häll i rödvinet och lägg i vitlöksklyftorna. Ställ karrén i kylskåpet några timmar; vänd den då och då.
  2. Värm ugnen till 200 grader. Lägg karrén i en oljad form; salta och peppra. Ställ in den i nedre delen av ugnen, med stektermometer i tjockaste delen.
  3. Efter tio minuter sänker du temperaturen till 150 grader. Tillaga karrén tills den har en innertemperatur på cirka 75 grader (1,5-2 timmar).
  4. Tag ut, och låt svalna inlindad i aluminiumfolie.
  5. Servera med tomat- och bönragu.
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 2 hours