• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 4 november, 2010 Grytor & gratänger

Chiligryta

Alla suktar väl efter en kryddig, mör, smakexplosion till chiligryta? Det här receptet på chiligryta kommer med omedelbar verkan att förflytta dig till den djupaste amerikanska södern och ge dig en smakupplevelse som måhända inte passar alla, men som kommer att ge en belöning rikare än guld för den som vet att uppskatta livets goda. Ta fram banjon och laga en chiligryta!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chiligryta


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 3 hours 30 mins
  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 1,2 kg nötkött (högrev)
  • olja
  • 2 gula lökar
  • 2 st morötter
  • 5 stjälkar blekselleri
  • 1o vitlöksklyftor
  • 2,5 st urkärnade chilipeppar
  • 2,5 st chipotlechili
  • 2 msk ingefära
  • 2 burkar krossade tomater
  • 5 dl ljust öl
  • 2,5 dl oxbuljong
  • 1 msk honung
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 2 st lagerblad
  • 2 st röd paprika

Instructions

  1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.
  2. Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.
  3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.
  4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.
  5. Smaka av och servera med chilstuvad majs, svart bönröra och bröd.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 3 hours

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Grytor & gratänger Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Kyckling i ugn med sambal oelek
Nästa Boeuf Bourguignon »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version