• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 13 maj, 2008 Grytor & gratänger

Vitlöksdoftande grönsakspaella

Vad sägs om att krydda till tillvaron med en härligt smakrik och mättande grönsakspaella? Grönsakspaella är ett perfekt recept när man vill bjuda på något lite mer exotiskt än quorn när de vegetariska vännerna kommer på besök.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vitlöksdoftande grönsakspaella


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 4 st tomater
  • 115 gram ostronskivling
  • 1 st gul paprika
  • 175 gram morötter
  • 175 gram squash
  • 275 gram långkornigt ris
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st gula lökar
  • 6 msk olivolja
  • 7,5 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 gram saffran

Instructions

  1. Värm grönsaksbuljongen och häll i saffranet i 3-4 msk av grönsaksbuljongen. Låt stå i 5 minuter.
  2. Hetta upp oljan i en paellagryta eller stor gjutjärnsstekpanna. Skiva de gula lökarna och hacka vitlöken. Lägg i och stek på låg värme tills det mjuknat. Tillsätt de två rissorterna och skaka om i 2-3 minuter tills grynen täcks av oljan. Hacka squashen. Tillsätt grönsaksbuljongen, squashen och saffransbuljongen. Rör om då det börjar koka och sänk sedan värmen till det lägsta. Lägg ett lock eller en bit folie på grytan och koka sakta i ungefär 15 minuter. (Rör inte i onödan då det inte släpper ut ånga och luft.)
  3. Skär morötterna i stavar, skala och kärna ur tomaterna samt kärna ur paprikan och skiva den. Tillsätt salt och peppar efter behag. Lägg på locket igen och låt koka i ytterligare 5 minuter, eller tills riset är nästan färdigt. Skär ostronskivlingen i bitar. Tillsätt och låt koka utan lock tills svampen precis mjuknat.
  4. Servera din väldoftande grönsakspaella med paprikastrimlor som garnering.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 30 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Grytor & gratänger Tags: IG, Vegetariskt

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Rostade wasabiärter
Nästa Nubberöra »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version