• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 22 november, 2010 Grytor & gratänger

Pastagratäng

Vad sägs om en smidig pastagratäng till middag? Inga problem! Den här går snabbt och enkelt att göra, det jobbigaste är att hacka löken sedan går resten av sig själv. Vi gillar vanligtvis att koka köttfärsen i några timmar minst, men i denna pastagratäng så tillagar den sig själv i ugnen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pastagratäng


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 4-6 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 4 portioner pasta
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja eller flytande margarin
  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • 2 tomater

Instructions

  1. Koka pastan enligt instruktion på förpackningen.
  2. Hacka löken. Fräs den i olja/flytande margarin i en stekpanna.
  3. Tillsätt köttfärsen och fräs den tills den får lite färg.
  4. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, basilika, timjan, oregano, chilipulver. Låt småkoka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och de andra kryddorna.
  5. Lägg pastan i en smord ugnsform. Fördela köttfärsröran ovanpå. Strö över ost och skiva tomaten och lägg skivorna ovanpå osten.
  6. Gratinera mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Grytor & gratänger Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Lussebullar
Nästa Brända mandlar »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (247)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version