Höstgryta med fläskfilé och kantareller är en utmärkt rätt att bjuda på när höstmörkret kryper på och kantarellerna lockar i frysen.
Print
		Höstgryta med fläskfilé och kantareller
- Total Time: 40 mins
 
Ingredients
																
							Scale
													
									
			- 600 g fläskfilé
 - 1 purjolök
 - 300 g kantareller
 - 90 g babyspenat
 - 1 pkt bacon, tärnat
 - 3 dl vispgrädde
 - 2 dl mjölk
 - 3 msk koncentrerad kalvfond
 - 140 g gräddädelost
 - 2 msk timjan, finhackad
 
Garnering
- Timjanskvistar
 - Lättkokta haricot verts
 
Instructions
- Putsa fläskfilén, skär upp i skivor och salta och peppra.
 - Strimla och skölj purjolöken.
 - Stek bacon en stekpanna. Ta upp och låt rinna av.
 - Fräs purjo, svamp och spenat i baconfettet och lite smör, utan att de får färg, tills all vätska försvunnit. Smaka av med salt.
 - Lägg ner fläskfilén och bacon i pannan och tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka i c:a 15 minuter.
 - Smula ner gräddädelosten, tillsätt timjan och rör om.
 - Servera med till exempel pressad potatis och garnera med timjan och haricot verts.
 
- Prep Time: 20 mins
 - Cook Time: 20 mins
 
25

Skriv en kommentar