Räkgratinerad lax är en trevlig bjudrätt som är snabb och enkel att slänga ihop. Den kan även ätas av de som kör LCHF.
Skriv utRäkgratinerad lax
- Total tid: 55 mins
- Portioner: 4 1x
Ingredienser
Gör mer
- 1 liten squash
- 150 g körsbärstomater
- 4 salladslökar
- 2 msk dill, finhackad
- 4 portionsbitar lax
- 500 g oskalade räkor
- 1 dl crème fraîche
- 200 g färkost
- 1 msk gräslök, finhackad
Garnering
- Dill
- Citronklyftor
- Räkor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala räkorna och lägg åt sidan. Några ska användas som garnering.
- Skiva squashen tunt med osthyvel, halvera tomaterna och strimla salladslöken.
- Stek grönsakerna snabbt utan att de får färg. Vänd ner dillen och fördela allt i en smord ugnssäker form.
- Lägg laxbitarna på grönsakerna.
- Blanda ihop crème fraîche, färskost och gräslök. Grovhacka räkorna och blanda ner.
- Klicka ut röran på laxbitarna.
- Tillaga i ugn i c:a 25 minuter, eller tills laxens innertemperatur är 55 grader.
- Garnera med dill, citronklyftor och några räkor om de inte ätits upp av glôpna familjemedlemmar.
- Förberedning: 30 mins
- Tillagning: 25 mins
8
Skriv en kommentar