• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 8 oktober, 2010 Torsk

Fisk med bacon och purjo

Fisk med bacon och purjo är snabbt och enkelt, och inte mycket mer än det. Utmärkt som matlådemat, men ska du göra fisk med bacon och purjo så se för guds skull till att använda färsk torsk. Att använda sig av frysta torskblock renderar alltid i en torr och tråkig maträtt.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fisk med bacon och purjo


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

3.5 from 2 reviews

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 800 g djupfryst torskfilé
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 1 purjolök
  • 3 dl grädde
  • salt och malen vitpeppar
  • olja till formen+ till stekning

Instructions

  1. Tina fiskblocken till hälften. Värm ugnen till 225°. Skär baconet i strimlor. Lägg det i kall stekpanna, hetta upp och låt baconet fräsa. Ta upp och låt det rinna av på hushållspapper. Ansa och strimla purjolöken och fräs den i olja.
  2. Blanda grädden med salt och peppar. Skär fisken i skivor och lägg i en smord, ugnssäker form. Lägg på purjolöken och slå över grädden. Strö baconet överst.
  3. Baka rätten i ugnen i ca 30 minuter. Fisken ska ha en innertemperatur på 70°.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 30 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

0

Dela detta:

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster) Facebook
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster) Pinterest
  • Klicka för att dela på X (Öppnas i ett nytt fönster) X

Relaterade

Categories: Torsk Tags: IG

Om Therese

Föregående « Kålpudding
Nästa Puerco pibil »

Läsarkommentarer

Kommentarer

  1. Marcus säger

    10 maj, 2013 kl. 0:52:12

    Hemskt med fryst torsk, segt och ytterst tråkigt.

    Svara
  2. Åke säger

    15 november, 2013 kl. 15:42:52

    Känner igen receptet sen tidigare, fast jag hade bara 400 gram torsk. För övrigt så följde jag receptet.
    Jättegott

    Svara
    • Therese säger

      17 november, 2013 kl. 12:46:35

      Vad roligt att du tyckte om det 🙂

      Svara

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (249)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (165)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version