• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

Fisk

Enkel fisksoppa med torsk - Recept på Hssons Skafferi

8 19 januari, 2014 Torsk

Enkel fisksoppa med torsk

Här är ett recept på en superenkel fisksoppa med torsk. Den går på ett kick att göra, och tomatsoppan ger den en spännande, om än lite söt, smak. Vi balanserade ut det med en skvätt vin, men to each his own. Dillen gjorde mycket för smaken, vi valde att låta var och en smaka av med både dill och räkor på egen hand.   ...

Read More

Dijonlax - Recept från Hssons Skafferi

1 4 januari, 2014 Lax

Dijonlax

Det här är ett mycket trevlig recept på dijonlax. Lite sötma, lite hetta och lite knaprigt, allt vad en god måltid ska innehålla. Se bara till att inte laxen blir så där torr och tråkig; ha koll på den och pilla lite på den med en gaffel. Ramlar den isär, så är den klar.   ...

Read More

Lutfisk - Recept från Hssons Skafferi

4 28 december, 2013 Fisk

Lutfisk

Aah, lutfisk. Denna kung av fiskrätter med anor från medeltiden. Mager och nyttig, fylld med mineraler och vitaminer. Den kanske allra bästa egenskapen är att den är basisk och därmed perfekt på julbordet, då den balanserar upp den feta julmaten och därmed kan räknas som hälsofrämjande under dessa tider av hejdlöst frosseri.   ...

Read More

Recept på inlagd sill från Hssons Skafferi

7 8 december, 2013 Sill

Inlagd sill

Man kan ha hur mycket julsnaps som helst på julbordet, men det blir ändå ingen riktig jul utan inlagd sill. När sillen väl har vattnats ur, så är går det på ett kick att slänga ihop en god inlagd sill. Ta inspiration från denna, och gör er sill till er egen.   ...

Read More

Hur man vattnar ur sill från Hssons Skafferi

60 8 december, 2013 Sill

Vattna ur sill

Sill är salt, och behöver således vattnas ur för att bli ätlig. Storleken på sillen eller filéerna spelar roll för hur snabbt det går, och även antalet gånger man byter vatten. Här kommer några tumregler för att din sill ska bli redo för inläggning.   ...

Read More

« Föregående sida
Nästa sida »

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version