Laxgryta är ett fantastiskt recept om man gillar lax, och vill göra något annorlunda än lax i ugn på saltbädd eller fisksoppa. Det bästa med lax är att man aldrig kan göra fel, även om de yngre kanske uppskattar smaken. Ge dem då fiskpinnar och njut av denna laxgryta på egen hand! Dillen är högst valfri, jag gillar det men det finns vissa element i hemmet som tycker att dillens smaklinje är alldeles för tunn och kan lätt korsas och därmed ta över smaken. Som sagt, jag tycker den förhöjer smaken.
PrintLaxgryta
- Total Time: 40 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 4 hg laxfilé
- 1 citron
- 1 gul lök
- 2–3 morötter
- 1 msk smör
- 2 dl vatten
- 2 dl grädde
- 1 fiskbuljongstärning
- 1,5 msk vitvinsvinäger
- 1 msk Maizena
- 2 msk vatten
- (Dill)
- Salt & peppar
Instructions
- Riv citronskal. Hacka lök. Riv morötter grovt. Fräs allt mjukt, ska ej få färg.
- Slå på vatten och buljongtärning. Häll över vinäger och grädde. Red av med Maizena och vatten. Sjud c:a 5 minuter.
- Skär laxen i kuber, vänd ner i såsen. Puttra i 5 minuter. (Ha i dill).
- Servera med pressad potatis.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 10 mins
Skriv en kommentar