• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

2 24 mars, 2010 Kyckling

Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter

Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter är ett perfekt recept när man vill sätta lite extra smak på kycklingen, och dessutom få med lite knaprighet.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 2 reviews

  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 stor purjolök
  • 5 dl créme fraîche
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 200 g gorgonzola
  • 2 dl hackade valnötter

Instructions

  1. Hacka valnötter. Skiva purjolöken och bryn i smör eller rapsolja. Häll i créme fraîche, vin, valnötter, gorgonzolaosten och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp.
  2. Bryn kycklingfiléerna så att de får färg. lägg dem i en ugnsfast form och häll såsen över.
  3. Gratinera i 200° c:a 30 minuter.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 30 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

2

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Kyckling Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Fläskfilé med baconsås
Nästa Rostade salta mandlar »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version