Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 stor purjolök
  • 5 dl créme fraîche
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 200 g gorgonzola
  • 2 dl hackade valnötter

Instructions

  1. Hacka valnötter. Skiva purjolöken och bryn i smör eller rapsolja. Häll i créme fraîche, vin, valnötter, gorgonzolaosten och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp.
  2. Bryn kycklingfiléerna så att de får färg. lägg dem i en ugnsfast form och häll såsen över.
  3. Gratinera i 200° c:a 30 minuter.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 30 mins