• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 19 maj, 2010 Kyckling

Kycklingfilé i örtmarinad

Trött på kyckling? Testa kycklingfilé i örtmarinad och märk hur smaklökarna vaknar och börjar tycka om dig igen. Snabbt, enkelt, smakrikt. Den perfekta vardagsmaten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingfilé i örtmarinad


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 6-8 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 6–8 kycklingfiléer
  • 3 msk honung
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 1/2 dl hackade örtkryddor (timjan, basilika, persilja)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 1/2 tsk salt
  • C:a 2 msk grovmalan svartpeppar

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
  3. Bryn kycklingfilérna i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter.
  4. Prova med en nål för att se om köttsaften är genomskinlig.
  5. Blanda marinaden. Häll marinaden över de varma kycklingfilérna.
  6. När kycklingfilérna och marinaden svalnat lägger du kycklingfilérna och marinaden i dubbla plastpåsar.
  7. Låt dem ligga i kylskåpet över natten.
  8. Ta upp kycklingfilérna och skär dem i sneda bitar.
  9. Lägg upp på serveringsfat.
  10. Servera gärna potatissallad, melonskivor och ett gott bröd till.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 30 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Kyckling Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Köttbullar med citronpeppar
Nästa Köttfärssås »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version