• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 7 mars, 2011 Fågel

Hel kyckling i lergryta med honung, chili och citron

Hel kyckling i lergryta är en mycket tacksam rätt att göra, då den sköter sig i stort sett själv och ändå lyckas bli otroligt saftig och smakrik. Se bara till att ladda kyckling rejält med kryddor, och blötlägg lergrytan i tid innan den ska in i ugnen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hel kyckling i lergryta med honung, chili och citron


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

5 from 1 review

  • Total Time: 1 hour 55 mins
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 1 hel kyckling
  • 2 vitlöksklyftor
  • Röd chili efter smak
  • Rosmarin
  • Oregano
  • 1 hel citron, i bitar
  • C:a 50 g smör
  • Citronsaft från 1 citron
  • ½ dl flytande honung

Instructions

  1. Lägg lergrytan i blöt c:a 25 minuter.
  2. Under tiden så hackar du vitlöken, örterna och chilin, och lägger dem under skinnet på kycklingen. Stoppa in citronbitar i kycklingen.
  3. Lägg den i lergrytan och salta och peppra kycklingen runt om.
  4. Smält smöret, pressa i citronsaften och häll i honungen. Blanda ordentligt. Häll blandningen över. Ställ i kall ugn, sätt på ugnen på 250 grader. Låt stå inne i ~90 minuter.
  • Prep Time: 25 mins
  • Cook Time: 1 hour 30 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Fågel Tags: Chili, IG, Lergryta

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Spättarullader med räkor och vitvinssås
Nästa Currysås »

Läsarkommentarer

Kommentarer

  1. Josefine säger

    31 juli, 2011 kl. 22:50:49

    Jättegott! Genast en favorit som ska göras fler gånger!

    Svara
  2. therese säger

    31 juli, 2011 kl. 23:07:42

    Vad roligt att du tycke om det!

    Svara

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version